FIS biedt realtime halte-informatie

Meer flexibilisering in reistijden en een optimaal geïnformeerde reiziger die precies weet waar hij aan toe is; het draagt allemaal bij aan de het gebruik van het ov.

De E-paper displays zijn er in single, double en triple uitvoering met solar panel

Realtime reisinformatie bieden op de halte past in die filosofie. FIS introduceert E-paper voor de Nederlandse ov-markt. E-paper is een internationaal beproefde en duurzame manier om reizigers optimaal te informeren met realtime informatie over aankomsttijden, omleidingen en tijdelijke maatregelen. Op een paal of geïntegreerd in de vitrine. FIS is al ruim 30 jaar actief in halte-informatie en biedt een brede dienstverlening. Van ambachtelijke cartografische oplossingen tot digitale informatiedragers. Daarmee bedient het bedrijf vervoerders, haltebeheerders en concessieverleners.

E-paper programma

Het E-paper programma van FIS kent niet alleen diverse uitvoeringen in displays, maar ook een vitrine met de daarin geïntegreerde E-paper. Recent is het programma uitgebreid met een mobiele haltepaal voor tijdelijke maatregelen. Deze robuuste paal kan zonder grondwerk worden geplaatst en voorziet dus snel in een tijdelijke oplossing.

FIS plaatst en verwijdert de mobiele haltepaal op afroep. Het E-paper programma is volledig gericht op het leveren van realtime reizigersinformatie op maat, afhankelijk van de locatie en de situatie. Het duurzame systeem beschikt over een solar panel en draait dus op zonne-energie.

Een mobiele haltepaal informeert snel over tijdelijke maatregelen.

Datamanagement

E-paper kan worden aangevuld met vertrekstaten, het weer en evenementen of belangrijke gebeurtenissen. Het beheer en onderhoud van de halte-informatie vindt plaats vanuit het CMS dat FIS aanstuurt. Dat wordt op zijn beurt gevoed door de publieke portalen van de vervoersmaatschappijen.

Eerste E-papers geplaatst

Diverse vervoersmaatschappijen hebben inmiddels belangstelling getoond en de eerste E-papers vinden nog voor de zomer hun weg naar de haltes.