Over Stedebouw & Architectuur
Al ruim 30 jaar is Stedebouw & Architectuur hét vakblad voor architecten, stedenbouwkundigen, projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, ontwerpers, bouwers en voorschrijvers. Het magazine verschijnt in een oplage van 7.000 exemplaren met vijf thema-edities en aan het eind van het jaar de Innovatiecatalogus, in samenwerking met Duurzaam Gebouwd. Stedebouw & Architectuur onderscheidt zich door het signaleren van trends en ontwikkelingen in het vakgebied. Ruimte voor innovatie is het motto. We volgen niet, we lopen voorop. Dit doen wij door een gewaardeerde formule:
Nieuwe inzichten en concrete handvatten
Door middel van interviews, expertcolumns, projectanalyses en innovatiepagina’s in ons magazine, de website en op social media komen visies boven water, ontstaan nieuwe inzichten en krijgt de lezer concrete handvatten voor het dagelijks werk.
Hot Topic-artikelen
De bijzondere focus op trends en innovatie is ook terug te vinden in de Hot Topic-rubriek. Deze gaat aan elk themakatern van Stedebouw & Architectuur vooraf en signaleert spraakmakende ontwikkelingen, zoals BIM, klimaat of parametrisch ontwerpen, of bijzondere eyecatchers.
Inspirerende professionals
Stedebouw & Architectuur is voor architecten, door architecten. Daarom staan de website en het magazine garant voor inspirerende columns van architecten en stedenbouwkundigen. In elk magazine leest u gegarandeerd twee columns over verscheidende onderwerpen. Ook kom je deze professionals tegen op de diverse evenementen die Stedebouw & Architectuur (in samenwerking) organiseert.
Innovatiecatalogus
De Innovatiecatalogus praat de bouw- en ontwerpsector bij over innovaties die ertoe doen. Wij gaan verder dan de waan van de dag; wij kijken vooruit en denken out of the box. De kracht van de Innovatiecatalogus is en blijft echter de vertaling naar de praktijk. Dus niet alleen oog voor gamechangers maar, met beide benen op de grond, signaleren wat er nu gaande is en wat ons morgen staat te wachten.
Doelgroep
Stedebouw & Architectuur richt zich op (landschaps)architecten, projectontwikkelaars & vastgoedbedrijven, woningbouwcorporaties en -verenigingen, bouw- en aannemersbedrijven, gemeenten, provincies, het Rijk, adviesbureaus, ingenieursbureaus, stedenbouwkundigen, toeleveranciers en andere professionals die zich bezighouden met de fysieke leefomgeving.