Op zoek naar meer flow in je team?

Wil jij dat je team beter gaat presteren? Wil je meerwerkplezier en geluk? Naar meer teamflow? ‘Flow Concepts’ is een netwerk van professionals die teams hierbij op weg helpen. Jef van den Hout, hoofd Ontwikkeling & Inspiratie van Flow Concepts, legt op 24 september uit hoe je meer beweging in je team krijgt.


‘Flow ervaren’

Waar hebben we het over bij teamflow? Teamflow is het moment dat alle teamleden tijdens de uitvoering van hun onderling afhankelijke persoonlijke taken samen flow ervaren die voorkomt uit een geoptimaliseerde teamdynamiek. Deze optimale teamdynamiek wordt gevormd door elf elementen die te onderscheiden zijn in zeven voorwaarden en vier kenmerken van de ervaring.

‘Vormen van samenwerken’

Je krijgt teamflow als er een collectieve ambitie ontstaat die vervolgens uitmondt in concrete uitdagende gezamenlijk doelen met taakverdelingen waar een ieder in zijn kracht staat. Deze optimale vorm van samenwerking verloopt moeiteloos en voortvarend.

Met flow meer creativiteit

Waarom is teamflow belangrijk? Om als organisatie innovatief, creatief en productief te zijn is effectief samenwerken in kleine teams noodzakelijk. Onderzoek naar flow heeft aangetoond dat flow leidt tot betere prestaties, meer werkplezier, voldoening, geluk, creativiteit en betekenis. Als de juiste omstandigheden geschapen worden om ieders kracht in flow te zetten, zouden leden van teams en organisaties samen hun maximale potentieel tot uitdrukking kunnen brengen.

‘Optimaal samenwerkingsklimaat’

Op basis van wetenschappelijk onderzoek heeft Flow Concepts een teamflow traject ontwikkeld om teams te begeleiden naar een optimaal samenwerkingsklimaat. In de praktijk heeft dit model zich al bij vele teams bewezen. Het is simpel, positief en to-the-point, en daarom werkt het.

Nieuwsgierig geworden?

Nieuwsgierig geworden naar dit traject? Wil je weten hoe het werkt? Op 24 september houdt Jef van den Hout een presentatie over teamflow en kun je vragen stellen. Als je nu alvast meer wilt weten kijk dan op: www.flowconcepts.nl

Wat is teamflow?

Teamflow is het moment dat alle teamleden tijdens de uitvoering van hun onderling afhankelijke persoonlijke taken samen flow ervaren voortkomend uit een geoptimaliseerde teamdynamiek.

Deze optimale teamdynamiek wordt gevormd door 11 elementen die te onderscheiden zijn in zeven voorwaarden en vier kenmerken van de ervaring. In de teamflow animatie hiernaast wordt het ontstaansproces van teamflow duidelijk gemaakt.

Teamflow ontstaat dus bij de ontwaking van een collectieve ambitie die vervolgens uitkristalliseert in concrete uitdagende gezamenlijk doelen met taakverdelingen waar een ieder in zijn kracht staat. Deze optimale vorm van samenwerking verloopt moeiteloos en voortvarend en men geniet nog lang na van momenten van teamflow.

Meer weten?

Meld je aan voor de Online Dag(en) van de Praktijkmanager waarbij Jeff van den Hout op 24 september een masterclass verzorgt.

Meer informatie en aanmelden: www.pmdag.nl.