Voorwoord

image

Manon van Ketwich, hoofdredacteur Biind

Participatie: moetje of meesterzet?

Met de Omgevingswet in aantocht, neemt de noodzaak voor participatie toe en voelt het misschien als moetje. Tegelijkertijd is het aantal inspirerende voorbeelden enorm. En (b)lijkt participatie plannen en projecten echt blijvend beter te maken.

Kortom, een breed gedragen en succesvol project komt eerder in de buurt als alle betrokkenen hun stem laten horen. Er zijn echter talloze redenen waarom participatie niet goed van de grond komt. Iedereen is druk, het zijn altijd dezelfde mensen die zich laten horen of participatie wordt verward met communicatie.

De artikelen in dit magazine hebben een positieve insteek, geven een duwtje in de goede richting. Hoe ga je om met privacy in een participatietraject? Of hoe zet je Instagram in om nieuwe doelgroepen te bereiken? En hoe kom je erachter hoe het gesteld is met de lokale democratie in jouw gemeente? Je leest het in deze editie van Biind Magazine. Een mooie leefomgeving maken we samen, linksom of rechtsom.

Ik wens je veel leesplezier.

P.S. In de Biind Update van deze maand lees je welke evenementen de komende maanden op onze agenda staan. Veelal online, je snapt inmiddels waarom. Wil jij een bijdrage leveren aan een van deze evenementen? Of heb je een idee voor een andere bijeenkomst? Laat het ons dan weten! (via manon@biind.nl)