Voorwoord

Manon van Ketwich, hoofdredacteur Biind

Hij komt, hij komt!

Vol verwachting klopt ons hart, want na jaren van praten, aanpassingen en uitstel lijkt de Omgevingswet nu eindelijk ingevoerd te worden. Ondanks de lange aanlooptijd lijkt nog lang niet iedereen er klaar voor te zijn. Wat voeding geeft aan de discussie of de invoering toch niet nog een keertje uitgesteld zou moeten worden….


Hoe dan ook zijn de voorbereidingen in volle gang. Het gedachtengoed van de Omgevingswet krijgt steeds meer voet aan de grond. En volgens mij is dat alleen al positief. Of de wet er nu komt of niet, we hebben met elkaar al winst behaald. Door met een integrale blik te kijken naar onze fysieke leefomgeving, door over de schutting te kijken en door echt iedereen mee te laten denken over de toekomst van de fysieke leefomgeving in ons land.


Voor wie nog wel wat inspiratie kan gebruiken voor hoe je Omgevingswet op de best mogelijke manier implementeert, met name op lokaal niveau, is er dit digitaal magazine. Naast artikelen over de wet lees je meer over onze activiteiten. Volgende maand gaan we het hebben over de Slimme en Gezonde Stad. Doe je mee?


Manon van Ketwich

manon@biind.nl