Interview

Van toegevoegde waarde zijn én blijven

“Integraal werken is belangrijk en krijgt echt een vlucht de laatste tijd. Kijk alleen al naar de Omgevingswet.”

Door: Manon van Ketwich


Soft skills en sociale vaardigheden worden steeds belangrijker, ook voor techneuten bij een ingenieursbureau. Robert Coffeng van Antea Group weet er alles van.

Nu vraagstukken meer en meer op een integrale in plaats van een sectorale manier worden aangepakt, stappen adviseurs en consultants met een technische achtergrond uit hun comfortzone. “Ons werk is in de afgelopen jaren heel veel veranderd”, bevestigt Robert Coffeng, managing consultant bij Antea Group. Het bureau houdt zich bezig met projecten in de fysieke leefomgeving. “Data en nieuwe technieken bieden heel veel mogelijkheden die we slim moeten combineren met oplossingen uit andere vakgebieden. Integraal werken is belangrijk en krijgt echt een vlucht de laatste tijd. Kijk alleen al naar de Omgevingswet.”


Relatie wordt belangrijker

Coffeng stelt: “Bij technisch complexe projecten moeten inhoud, proces en onderlinge relaties in evenwicht zijn. Het proces en de inhoud zijn onderdelen waar de focus al op ligt. De relatie wordt echter steeds belangrijker, op allerlei manieren. Binnen het team, tussen teams onderling, maar ook de relatie met burgers of aannemers. Burgers krijgen bijvoorbeeld steeds meer toegang tot kennis en hebben meer inzicht in de opgaven die spelen.”

Robert Coffeng, Antea Group

Intern opleidingsprogramma

Om tot een gezamenlijk doel te komen is het volgens Coffeng zaak om talenten en belangen te combineren. “Neem de communicatie. Niet iedereen kan dat goed. De meeste ingenieurs kunnen wel vertellen wat ze aan het doen zijn, maar niet iedereen kan zich inleven in anderen en de juiste vragen stellen.” Om ervoor te zorgen dat Coffeng en zijn collega’s goed beslagen ten ijs komen, biedt Antea Group een intern opleidingsprogramma aan op vaardigheden als presenteren, vraagtechnieken, adviseren, leidinggeven en feedback geven. “Dat is de Antea Group Academy. Iedereen die bij ons komt werken krijgt een algemene introductie en afhankelijk van je behoefte en je werkzaamheden kan je nieuwe vaardigheden leren. We hebben die Academy al meer dan vijfentwintig jaar en ik denk dat we daar uniek in zijn.”

Verleiding in plaats van druk

Coffeng is opgeleid als verkeerskundige, maar heeft zich onder meer ontwikkeld op het thema gedragsbeïnvloeding. Voor Coffeng was het vanuit een intrinsieke motivatie, maar niet iedereen voelt de behoefte om nieuwe dingen te leren of nieuwe wegen in te slaan. Hoe pak je dat aan? “Verleiden werkt beter dan druk. Laat zien wat iemand eraan heeft zichzelf te ontwikkelen. Een goede werkgever heeft aandacht voor de mens als grootste kapitaal. Van Human Resource Management naar Human Being Management. Maar ook de werknemer heeft een verantwoordelijkheid. “Vraag jezelf regelmatig af: kan ik nog steeds toegevoegde waarde bieden?”

Competentiedag

Op 13 mei organiseert Biind in samenwerking met Stendig, Mobycon en Antea Group een training over trends, vaardigheden en competenties in de fysieke leefomgeving. Wil jij hierbij zijn? Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Ga naar www.competentiedag.nl meld je meteen aan!