GreenMax
Er zijn veel economische voordelen verbonden aan een langere levensduur van bomen en de aanleg van een groter en gezonder stedelijk bosgebied. Naast de economische voordelen is ook de betere levenskwaliteit door bomen en landschapsgebieden in onze steden van groot belang.


De producten van GreenMax helpen bomen te overleven in onze toenemend verstedelijkte wereld van beton, bestrating en gebouwen. Wij leveren een totaalpakket aan producten specifiek voor de inrichting van het plantvak en de bescherming van de infrastructuur in onze stedelijke omgeving. Daarbij leveren we aanverwante artikelen voor de inrichting van het stedelijk interieur.

Natuurinclusief bouwen: samenwonen doen we toch al eeuwenlang?!

Bij natuurinclusief bouwen is de natuur op de tekentafel al onderdeel van bouw- en ontwikkelplannen voor bijvoorbeeld nieuwbouwwijken, bedrijventerreinen en renovaties. Of het nu gaat om de isolatie van woningen, het ontwerp van een bedrijventerrein, woonwijk of weg of het beheer van bermen: natuurinclusief denken en handelen verrijkt de leefomgeving van mens, dier en plant. We leven tenslotte al eeuwenlang samen. Maar de kennis is er nog niet altijd. Er wordt nog te vaak vanaf de 'rode kant' beredeneerd. Daarom ontwikkelt Natuur voor Elkaar samen met partners de Toolbox Natuurinclusief Bouwen. Vanaf 20 november in de lucht. Bouw mee!


Ben je in de tussentijd op zoek naar informatie? Mail dan naar natuurvoorelkaar@overijssel.nl of kijk op de website van Natuur voor Elkaar.

GreentoColour®: duurzame vasteplanten voor het openbaar groen

Griffioen Wassenaar biedt als vasteplantenkweker in Nederland een groot assortiment duurzaam geteelde vasteplanten. Met dit sortiment kan een beplanting worden gecreëerd met een diverse en rijke bloei vanaf het vroege voorjaar tot het late najaar. Een zegen voor bijen, vlinders en andere insecten en een impuls voor de biodiversiteit.


Het vasteplantenconcept GreentoColour® is door Griffioen ontwikkeld vanuit de kosten van beheer. Met 15 jaar ervaring in 3000+ vasteplanten projecten, eigen ontwerpers en een eigen substraatspecialist voor controle op de bodemvoorbereiding is Griffioen dé specialist voor vasteplanten in het openbaar groen.


Alle vasteplanten met 1,4 liter potkluit komen uit eigen duurzame kwekerij. Voor aanplanten in het openbaar groen worden de gerecyclede plastic potten reeds op de kwekerij verwijderd voor hergebruik, waardoor geen plastic in het milieu verdwijnt. GreentoColour® is een duurzame keuze met optimale controle én garantie; kleur en fleur, biodiversiteit en dichtgroei van vasteplanten binnen één jaar in de openbare ruimte.


Vasteplantenkwekerij Griffioen Wassenaar BV

T 070 517 71 75

www.greentocolour.com