Exposanten aan het woord

In gesprek met Faunus Nature Creations


Faunus Nature Creations stond op 2 en 3 oktober 2019 voor het eerst als exposant op Vakbeurs Openbare Ruimte. Het bedrijf houdt zich bezig met voorzieningen voor de biodiversiteit. Hoe was de beurs voor hen? Wij spraken met Roos Kuiters, Adviseur bij Faunus Nature Creations.


Laten we bij het begin beginnen; wie is Faunus Nature Creations?

“Wij zijn ontstaan uit een ecologisch advies- en projectbureau, gericht op ecologisch onderzoek en het geven van advies in de groene wetgeving. We stonden niet altijd achter de maatregelen die we aangeboden kregen, bijvoorbeeld voor het beschermen van de huismus, vleermuis en gierzwaluw. Daarom zijn we het zelf gaan doen. Met een aannemersbedrijf hebben we een samenwerking opgestart. Onder de naam Faunus Nature Creations houden we ons nu bezig met voorzieningen voor biodiversiteit. We besteden veel werk aan de ontwerp-, uitvoerings- en realisatiefase van onze plannen. Onze voorzieningen zijn functioneel en van materialen waar wij achter staan.”


Wat is de reden dat jullie exposant zijn op Vakbeurs Openbare Ruimte?

“We zagen veel zaken omtrent de thema’s groen, duurzaamheid en klimaatadaptatie in voorgaande jaren, maar misten het thema biodiversiteit, gericht op het creëren van gelegenheden voor dieren. Er staan diverse exposanten met bijenhotels en bloemenmengsels, maar dat wat wij aanbieden - verblijfplaatsen voor andere diersoorten - ontbrak nog. Ons concept sluit goed aan op de beurs én wij kunnen hier uniek zijn.”


Hoe is het bevallen? Hoe is jullie eerste ‘exposantenervaring’ met de vakbeurs?
“We zijn heel positief. Er zijn veel geïnteresseerde mensen. Onze stand bevindt zich in het gedeelte van De Groene Stad, in hal 2. Hier loopt voor ons een goede doelgroep. De mensen die hier komen hebben heel gericht te maken met natuur en natuurinclusiviteit. De doelgroep van de beurs is sowieso heel leuk en gevarieerd. Er zijn veel verschillende gemeenten.”

Wat valt jullie op aan de beurs?

“Je krijgt energie van de beurs! Toen ik op woensdag binnen kwam lopen, dacht ik echt ‘wauw, supertof.’ De aankleding is mooi en er is veel groen. Ik vind het leuk te zien hoe de verschillende disciplines in de openbare ruimte leven bij de andere exposanten en bij de beursbezoekers. Verschillende disciplines komen samen. Als je de openbare ruimte inricht moet ook rekening houden met de verschillende facetten. Daarnaast ontstaan op de beurs veel leuke samenwerkingen. Vorig jaar kwamen wij als bezoekers hier en is een samenwerking ontstaan met een organisatie in lantaarnpalen. Samen hebben we uiteindelijk een vleermuispaal ontwikkeld. Deze is dit jaar zelfs op de beurs te bewonderen in de expositieruimte.”

Roos Kuiters (rechts) ontvangt van Fannie Schellingerhout het certificaat voor de Social Media Awards van Vakbeurs Openbare Ruimte.

In gesprek met Griekspoor

Voor het derde jaar op rij stond Griekspoor als exposant op Vakbeurs Openbare Ruimte. Hoe heeft deze aannemer uit de civiele techniek de beurs dit jaar ervaren? Wij spraken met Erwin Strik, Acquisiteur bij Griekspoor.

Wat voor een bedrijf is Griekspoor?

“Wij zijn een familiebedrijf en aannemer in de civiele techniek op topsportniveau. Inmiddels bestaan we meer dan 50 jaar. Griekspoor levert diensten en producten rondom bruggen, groenbeheer, wegen, waterbeheer, speelplaatsen, infra, gemalen en overige kunstwerken. Onze afnemers zijn zeer uiteenlopend, zoals gemeenten, provincies, defensie, waterschappen, instellingen, adviesbureaus, projectontwikkelaars, recreatieschappen, scholengemeenschappen en particulieren.”

Wat is jullie doel als exposant op de vakbeurs?

“Het belangrijkste argument om te exposeren op Vakbeurs Openbare Ruimte is voor ons om in een korte periode veel klanten persoonlijk te spreken. Daarnaast dragen we iedere editie een ‘onderwerp’ uit. Zo focussen we ons nu op het geven van informatie over hoe wij gezamenlijk met onze opdrachtgever de kwaliteit van onze diensten en producten versterken. Denk aan het hanteren van een bouwteam of het hanteren van past performance. We investeren nog dagelijks in het geven van de juiste skills aan onze medewerkers.”


“Door op de beurs te staan creëren we ook nieuwe leads. We willen meer klanten, daarvoor moeten we op pad en onszelf zichtbaar maken. Dit is het derde jaar dat we meedoen als exposant aan de vakbeurs. We zijn heel klein begonnen en leren nog elk jaar. Vorig jaar hebben we al wat opgeschaald en toen was het ook al heel succesvol. Ik durf te stellen dat, kijkend naar het aantal bezoekers en leads dat we nu hebben, we verdubbeld zijn ten opzichte van vorig jaar. Dus, deze beurs is voor ons geslaagd!”


Wie is jullie doelgroep op de beurs? En wat vinden jullie van de kwaliteit van de bezoekers?

“De kwaliteit van de bezoekers is top. De grootste doelgroep die we hier spreken zijn gemeenten. Veel gemeenten zijn onze klanten. We merken ook dat een heleboel leveranciers en opdrachtgevers hier staan, dus dit is dé beurs voor ons. Ik zie veel organisaties en contacten waar wij graag mee willen samenwerken.”


Hoe ervaren jullie de beurs?

“De beurs is echt goed georganiseerd en sluit aan bij de gedachte die wij als bedrijf hebben: topkwaliteit maken. De beursorganisatie is klantvriendelijk, behulpzaam en professioneel. Dat ervaar ik voor het derde jaar achtereen. Het valt mij op dat de beurs telkens verandert en met nieuwe dingen komt, zoals de kleur van het tapijt of de interactieve plattegrond. Er worden dingen opnieuw beoordeeld, anders gedaan en verbeterd.”