Manon van Ketwich, hoofdredacteur Straatbeeld

Stilstand is ook vooruitgang

We staan niet altijd stil bij wat we allemaal meemaken. We moeten door, liefst zo snel mogelijk. Want stilstand is achteruitgang, toch? En hoewel wij bij Straatbeeld graag vooruitkijken, vinden we ook dat successen mogen worden gevierd. Dat er aandacht mag zijn voor wat goed ging.

Op uw scherm ziet u de eerste digitale uitgave van Straatbeeld. Al jaren komt Straatbeeld Magazine zes keer per jaar uit op papier. Dat blijft voorlopig ook gewoon zo, maar vanzelfsprekend gaan wij met onze tijd mee en verkennen we nieuwe mogelijkheden, middelen en gebeurtenissen om u te inspireren.


Vakbeurs Openbare Ruimte is zo’n gebeurtenis. Enkele weken geleden trok een recordaantal bezoekers naar Jaarbeurs Utrecht om zich onder te dompelen in de wereld van de openbare ruimte. Er was meer te doen dan ooit, wat aantoont dat het vakgebied in beweging is.

Als ambtenaar kom je er niet meer mee weg als je hier en daar wat bankjes en bomen neerzet en vervolgens achterover leunt. Je moet je kennis bijhouden, over de grenzen van je vak heen kijken en integraal denken.


Juist hiervoor leent dekbeurs Openbare Ruimte zich uitstekend. Wat mij betreft was de algehele opvatting dat met nét een beetje meer moeite, aandacht en inspanning de openbare ruimte veel mooier, duurzamer en toekomstbestendiger kan zijn. En dat we daar met z’n allen voor willen gaan.

Daarom vinden wij, de redactie van Straatbeeld en beursorganisator ExpoProof, het de moeite waard om hier nog even bij stil te staan. In deze special vindt u daarom een uitgebreide terugblik, in woord en beeld. Niet in print zoals u van ons gewend bent, maar digitaal. Want ook wij gaan vooruit.

Colofon

Informatie vakblad voor iedereen die betrokken is bij ontwerp, inrichting, beheer en onderhoud van de openbare ruimte.

Straatbeeld is een uitgave van:
Acquire Publishing bv
Schrevenweg 3
8024 HB Zwolle
T: 038-4606384


Hoofdredacteur: Manon van Ketwich

Uitgever: Geert Dijkstra

Vormgeving: Marieke Eijt, GAW ontwerp+communicatie

Aan dit nummer werkte mee: Reinoud Schaatsbergen, Guus Puylaert, Jos Oude Holtkamp, ExpoProof

Mediapartner: ExpoProof

Advertentie-acquisitie:

Acquire Media
Esmeralda van Milgen en Michael Lucas
T: 038-4606384
E: info@acquiremedia.nl


Voor vragen en opmerkingen kunt u mailen naar klantenservice@acquirepublishing.nl


© Copyright Acquire Publishing bv, 2019