De highlights van Vakbeurs Openbare Ruimte

Bezoekersrecord

Nog nooit eerder bezochten zoveel openbare ruimte professionals Vakbeurs Openbare Ruimte. In totaal hebben 6.525 bezoekers over het felblauwe tapijt van de beurs gelopen.

Het Plein

Vakmanschap en beleving: dat is waar het om draaide op Het Plein. U vond hier een groep hoogwaardige bedrijven, actief in alle disciplines voor het inrichten van de openbare ruimte. Het thema van Het Plein ‘Tot de kunst verheven’ kwam duidelijk naar voren. Honderden planten dansten in de lucht boven Het Plein. Een waar spektakel. Onder deze vliegende groene oase kon u genieten van een heerlijke kop koffie, terwijl u de ‘kunst’ van elk deelnemend bedrijf bekeek, dat uitgestald was op zuilen op Het Plein.

“Alle producten en diensten onder één dak. Een prettige locatie en sfeer om te netwerken.” – Bezoeker 2019

De Groene Stad

Groen, natuurinclusief, duurzaam, circulair: juist, we hebben het over De Groene Stad. U vond deze natuurinclusieve stad in hal 2. Eenmaal beland op dit gedeelte van de beursvloer voelde het alsof u een groene wereld inliep. Naast vele exposanten kon u hier een bezoek brengen aan het Kennisplein. Hier bespraken experts uit de groene en grijze sector casussen uit de bouwwereld. Ook in de lezingruimte de Collegezaal kon u veel kennis opdoen. De lezingen in de Collegezaal werden massaal bezocht. Geregeld stonden mensen tot achterin de zaal te luisteren naar de inspirerende presentatie over de natuurinclusieve stad.

Slimme Wijk

Naast het grote Stadsterras in hal 4 bevond zich de Slimme Wijk. Wilde u meer weten of zien over de digitale samenleving of omgevingsmanagement? Dan moest u hier zijn! De deelnemende exposanten hadden veel aanloop van bezoekers die geïnteresseerd waren in de nieuwste innovaties betreffende smart cities, burgerparticipatie en samenwerkingen. In het Wijktheater, achterin de Slimme Wijk, gaven verschillende sprekers populaire lezingen als ‘Een slimme wijk ja, maar niet zoals in China’ van Hans Nouwens (Connected Worlds) en ‘Kijk op de wereld; welke impact heb jij?’ van Harry Post (Provincie Noord-Brabant). De lezing van Irene Bruines (Smart City Plaza) over de lancering van haar gloednieuwe platform was het populairst en goed voor een overvol theater.

Tours

Gewapend met een koptelefoon kon u deelnemen aan de Circulaire Route, de Bomen- en Plantentour en de Groenspiratietour. In een korte tijd leerden vele beursbezoekers op deze manier nieuwe bedrijven kennen die aansloten bij het thema van de tour. Alle tours waren populair, maar de Circulaire Route was voornamelijk in trek!

“Belangrijke spelers in het vakgebied zijn vertegenwoordigd. De lezingen zijn een waardevolle aanvulling op een bezoek aan de beurs” – Bezoeker 2019

Lezingen

In totaal bevonden zich acht lezingruimtes op de beursvloer. Nieuw dit jaar waren de creatieve en inspirerende lezingruimtes. U kon neerploffen op een bank of poef in de Huiskamer, een ritje door de jungle maken in de stilstaande Safaribus of u wanen in een groene wereld in de glazen kas van de Cirkelstad Sessies. Ook de andere lezingruimtes werden drukbezocht voor kennisdeling. Wellant gaf in het Symposium een zeer goed bezochte lezing over het bevorderen van de gehele biodiversiteit met bijenplanten, Bureau Duwtje trok vele bezoekers naar hun lezing over klimaatadaptatie en gedragsverandering in het Future Green City Theater en vele bezoekers hadden tevens interesse om meer te leren over de toekomst van beheer, gegeven door Antea Group in de Advies & Beheerzaal.