Onlangs heeft Binnenlands Bestuur samen met Signify (voorheen Philips Lighting) een enquête gehouden onder gemeente-ambtenaren en lokale bestuurders over hun visie op duurzaamheid en duurzame straatverlichting. Uit deze enquête blijkt dat energietransitie wordt gezien als één van de grootste maatschappelijke opgaven van de komende decennia.

Door energie te besparen kunnen we op een eenvoudige en efficiënte manier de klimaatdoelen bereiken. Met slimme ledverlichting is voor gemeenten tot wel 70% energiebesparing te behalen en door de lange levensduur ook een besparing op onderhoudskosten. Meer dan de helft is daarvan op de hoogte, maar slechts 5% zet volledig in op energiebesparing in de openbare verlichting.

Wat zijn de mogelijkheden en wat zijn de voordelen op het gebied van lichtkwaliteit en digitalisering van verlichting? Tijdens deze middag nemen we u mee in de kansen die ledverlichting met zich meebrengt. We bespreken de praktische kanten van ledverlichting zoals de techniek en kwaliteit, maar ook gaan we in op de financiële aspecten. Ook leren we van andere gemeenten en bespreken het potentieel van slimme ledverlichting in Nederland.