Thema

Natuur

Leren van natuurrijke woonbuurten uit het verleden

Dialoogsessie

Gezonde buurten

Groene Loper Overijssel

De aanleg van een dakbos! Zo gaat dat in de praktijk

De gezonde groene stad: meer dan een boom, struik en park

Geef vorm aan een excellente groene en gezonde leefomgeving!

Tip!

Stel vooraf je eigen programma samen. Filter op thema en haal jouw krenten uit de pap!

Groen is goed voor u, vooral in tijden van crisis

Groen en natuur spelen een ongelooflijk belangrijke rol in de gezonde stad. Groen is goed voor bijna alles: het verhoogt de biodiversiteit, verlaagt hittestress en mensen voelen zich aantoonbaar beter in een groene omgeving.

Lange tijd werd het belang van groen vooral gebaseerd op een soort onderbuikgevoel. We wisten wel dat groen goed deed, maar konden het lang niet altijd staven aan de hand van cijfers en andere onderzoeksresultaten.

Daar komt gelukkig verandering in. Op het Verbindingsfestival wordt in een aantal sessies het belang van de natuur voor mens en dier aangetoond aan de hand van onderzoeken en projecten. Zo gaan Paul Splinter, Jip Louwe Kooijmans en Jelle de Jong in de KAN Kennissessie alles vertellen over de lessen van natuurrijke woonbuurten.

Miranda Verburg en Rutger de Graaf gaan in een discussiesessie in gesprek over het programma Gezonde Buurten. Een project waarbij de leefomgeving van 20.000 mensen in Nederland is verrijkt door middel van spelen en natuur.

We hopen uiteraard dat het belang van natuur een vanzelfsprekendheid wordt. Daar zullen we met z’n allen aan moeten werken. Op 22 april laten we, samen met een heel aantal (kennis)partners zien hoe we dat kunnen aanpakken. Op deze pagina stel je alvast een deel van je programma samen!

Heb jij je ticket nog niet bemachtigd? Doe dit via verbindingsfestival.online