Verbonden!

Wij verbinden. Dat is waar wij Acquirianen voor staan, wat in ons DNA zit. Zelfs als corona het onmogelijk maakt om fysiek bijeen te komen, zoeken en vinden we kansen om te verbinden. Zo hebben we op 11 juni een nieuwe tool toegepast die alles wat we in ‘het echt’ gewend zijn, ook in de digitale wereld mogelijk maakt: sessies volgen of een mainstage-programma, geplande of ‘blind’-één-op-één-gesprekken, partners bezoeken in hun stand, je netwerk uitbreiden, swingen en lachen op de funstage tot napraten in een van de digitale cafés. Wát een project was dat. Met iedereen die binnen het bedrijft werkt, hebben we het eerste Verbindingsfestival uit de grond gestampt. Begin april waren er nog geen plannen. Op 11 juni stond er een overvol programma met 110 sprekers en 80 sessies. Alles was nieuw: van ‘wat gebeurt er als je ‘dit’ knopje indrukt?’ tot ‘hoe geef je sprekers zekerheid’? Spreken tegen een scherm verschilt immers dag en nacht van praten op een podium, tegen een volle zaal. En hoe maken we de bezoeker wegwijs in dit spektakel?

We hebben veel geleerd. Niet alles ging goed, maar we hebben het wél voor elkaar gekregen, we hebben een groots vakpubliek verbonden, integraal en interdisciplinair. Prachtig! We hebben mensen kennis laten maken met elkaar én met de uitdagingen binnen ieders vakgebied. En dat is juist nu belangrijk. Uit vele tweets en mails blijkt dat velen het zeer waardeerden om bij een andere sector een kijkje te kunnen nemen.

Onze professionele wereld bestaat niet meer bij de gratie van eilandjes – hoewel we dat gevoel misschien soms nog wel hebben. We moeten samen verder. Het Verbindingsfestival bood die mogelijkheid.

En ook wij werden er gelukkig van. Ook wij voelden ons meer dan ooit verbonden met elkaar. Collega’s die normaal gesproken de focus hebben op ruimte, mobiliteit, duurzaam gebouwd of zorgsaamwonen, hebben op 11 juni samen dit festival georganiseerd. Ook wij hebben elkaars kwaliteiten gezien en waarderen elkaar nog meer.

En daarom we gaan door.

Op 29 september is het volgende Verbindingsfestival. #2 over de Slimme en Gezonde Stad. Want er is nog veel meer aan elkaar te vertellen en te delen.

Tot die tijd kun je de filmpjes van de sessies van het VerbindingsFestival van 11 juni terugkijken. Op dit moment werken we hard aan het plaatsen van alle video’s op YouTube. In dit magazine vind je alvast de eerste linkjes naar diverse sprekers die op mainstage spraken en van de bijdragen van onze partners.

Geniet van de zomer. Blijf gezond en we zien elkaar graag weer op 29 september, digitaal, integraal en vakbekwaam.

Wietse Walinga

Erna Jansen